ШЕСТ съвета за успешна разпродажба на дрехи онлайн

Без значение дали искате да продадете дрехите си благотворително или с цел възобновяване на част от първоначалната ви инвестиция, тук ще откриете съвети за по-бързата им разпродажба онлайн. Припомням, че модната индустрия е вторият по значимост замърсител в световен мащаб и купувайки или продавайки дрехи втора ръка, вие подкрепяте опазването на околната среда. А защо да не добавим и социален елемент към това: Пазаруване и благотворителност – Да, моля! Ето и стъпките:

1. Подгответе дрехите за снимки: уверете се, че са в подходящо състояние за продажба. Следвайте правилото: ако не бихте подарили дрехата на най-добрата си приятелка, то най-вероятно е по-добре да потърсите друг начин да се разделите с нея. Изперете я, отстранете петната и висящите конци, ако има такива, и изгладете всички гънки.

2. Снимайте в светлата част на деня: тук се водим по правилото „Снимките продават“, но е важно да не пропускаме факта, че не просто снимките, а „КАЧЕСТВЕНИТЕ“ снимки продават. Именно светлината оказва най-голяма роля върху качеството, затова избягвайте светкавицата и изкуствената светлина и при възможност направете снимките на естествена.

3. Облечете дрехата за снимките: хората предпочитат да виждат дрехите облечени. Винаги можете да скриете лицето си при публикация на обявата. Ако дрехата е закупена наскоро от интернет, можете да потърсите онлайн за професионална снимка, която да използвате. В краен случай поставете дрехата на равна повърхност и се придържайте към възможно най-ненатрапчивия фон, защото фокусът винаги трябва да е върху дрехата, която продавате.

4. Минимум ТРИ снимки: купувачите обичат да гледат снимки, така че не се ограничавайте само в една, а задължително добавете в обявате си минимум ТРИ изображения. Следвайте правилото, че снимката струва повече от 1000 думи и снимайте така, все едно в обявата ви няма място за описание. Направете висококачествени снимки от различен ъгъл и обърнете специално внимание на детайли като копчета, ципове, дантела или следи от употреба. Ако е необходимо добавете предмет, който да послужи за придобиване на по-добра представа за мерките.

Купи или продай рокля благотворително в помощ на младежи в неравностойно положение сега!

5. Създайте описание-трепач: представете си, че купувачът няма възможност да види изображенията и трябва да го убедите само със силата на думите. Създайте кратка история, споделете повода, за който е била закупена дрехата, добавете хаштагове за цветове, дължина, особености. Мерките са от изключителна важност при пазаруване онлайн и уточнението на дължина и широчина в описанието ще увеличи шанса ви за продажба.

6. Ценообразуване: бъдете честни пред себе си и си отговорете на въпроса, колко бихте заплатили вие за тази дреха, ако бяхте на мястото на купувача. Успех с продажбите!

Facebook